2.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У Франції відбувається нова хвиля акції протесту “жовтих жилетів”

У кількох містах Франції в суботу відбувається восьма за рахунком хвиля протесту “жовтих жилетів”, які висловлюють невдоволення політикою уряду та президента Макрона.

Як повідомляє AFP, акції відбуваються у Парижі, Бордо, Тулузі та Ліоні. Це перший протест “жовтих жилетів”  у цьому році.

У Парижі проходять дві узгоджені акції. Маршрут учасників першої пролягає до будівлі Національних зборів Франції. Інша акція відбувається на Єлисейських полях.

Близько 11:00 від 500 до 600 людей зібрались біля Тріумфальної арки, щоб провести мирне зібрання. Деякі з них блокували рух транспорту і вигукували “Макрона у відставку”.

В інших містах Франції мітинги також поки проходять мирно. У минулі тижні протести “жовтих жилетів” часто переростали в безлади і заворушення.

Нагадаємо, протести “жовтих жилетів” у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне. Й хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ, протестувальники розширили коло вимог – починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента.

Раніше у Франції затримали дружину підозрюваного в теракті на Charlie Hebdo.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>