8.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

У Франції російського художника Павленського засудили до умовного терміну

Суд Парижа визнав винними художника Петра Павленський і його екс-соратницю Оксану Шалигіну у справі про підпал дверей Банку Франції у жовтні 2017 року.

Павленського засудили до трьох років ув’язнення, зокрема, до двох років умовно, – передає Громадське.

Павленський незабаром має вийти на свободу, оскільки вже відбув більшу частину строку в попередньому ув’язненні.

Зазначаться, що Шалигіна отримала два роки в’язниці, в тому числі 16 місяців умовно. Вона також не відбуватиме термін у в’язниці.

Окрім того, Петро Павленський і Оксана Шалигіна були оштрафовані, також протягом п’яти років їм буде заборонено носіння зброї.

Прокуратура вимагала засудити художника до 4 років в’язниці, з яких до 1,5 років умовно з відбиранням батьківських і цивільних прав, а також із забороною носіння зброї. Для Шалигіної звинувачення просило 3 роки в’язниці і аналогічні обмеження.

Нагадаємо, російському художнику Павленському у травні 2017 року надали притулок у Франції після переслідування у Росії.

Російський художник-акціоніст Петро Павленський залишив Росію, звинувативши владу у спробі «політичної ліквідації через операцію силових структур».

У жовтні 2017 року Павленський підпалив будівлю банку у Парижі, його затримали правоохоронці. Суд згодом обрав безстрокий арешт російському художнику Павленському.

Французькі медики діагностували Павленському «пограничний розлад особистості».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>