6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Донецьку вшанували могилу українського патріота

13 березня, у річницю загибелі Героя України Дмитра Чернявського, якого посмертно зарахували до Небесної сотні, його могилу на окупованій території відвідали українські патріоти.

Про це повідомляють “Факти“.

“Передайте привіт всім-всім нашим там – на мирній території України. І скажіть, що ми чекаємо їх додому. Чекаємо з перемогою”, – попросили люди, які продовжують доглядати за могилою Дмитра Чернявського і щороку приносять до неї квіти. За словами учасників донецького опору, які проживають на окупованій території, більше доглядати за могилою нікому.

Мало хто з решти в окупації знає, де могила Чернявського, тому що похований Дмитро під чужим прізвищем. Як зазначається, ховали його з розумінням того, що на Донбас насувається війна, а українська армія в той момент не могла протистояти потужній армії країни-агресора.

“Батькам Дмитра, яких тоді вивезли з регіону (вони і понині проживають у Львові), ми традиційно вислали фотозвіт. Урочистих промов не вимовляли, віршів не читали, щоб не привертати уваги. Така могила тут не одна. На різних кладовищах є і могили добровольців , загиблих в 2014-2015 роках. Більшість з них завбачливо ховали не під їх справжніми прізвищами, якщо вони були відомі ворогам, щоб могили не піддалися нарузі. У деяких загиблих героїв родичі проживають на мирних територіях, тому за їх могилами доглядають такі ж, як ми. Ті, хто в силу різних причин залишився тут. Хоча навіщо пояснювати причини? Наш будинок тут. А ця земля – Україна. І ми живемо надією на те, що ці території звільнять”, – розповіли журналістам донецькі патріоти.

Раніше ми писали, як кандидати в президенти вітали добровольців з їхнім святом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>