1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Як кандидати в президенти вітали добровольців з їхнім святом

У привітанні з нагоди Дня українського добровольця з головних претендентів на президентський пост лише Олег Ляшко згадав про добровольців, які перебувають в тюрмах.

Сьогодні Україна відзначає День добровольця. У 2014 року в цей день перші 500 активістів Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

Видання ІНФОРМАТОР поцікавилося, як головні кандидати у президенти вітали добровольців з їхнім святом.

Відразу хочеться звернути увагу на заяву кандидата в президенти Олега Ляшка.

Українських добровольців лідер Радикальної партії привітав з парламентської трибуни. При цьому Ляшко – єдиний з топових кандидатів, хто згадав про добровольців, які перебувають за ґратами. Політик закликав Петра Порошенка видати указ про амністію і звільнити їх.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/2075169159218337/

«Сьогодні 8 тисяч добровольців сидять по тюрмах. Я вимагаю від Порошенка видати указ про амністію і звільнити цих людей. Це буде найкращим привітанням для наших захисників та їхніх родин», – звернувся Ляшко до президента.

Петро Порошенко також не опустив нагоди привітати військових, силовиків і всіх співвітчизників з Днем добровольця. І хоча про ув’язнених добровольців президент не згадував, свої вітання гарант виголошував двічі.

Вранці – у Києві.

https://www.facebook.com/petroporoshenko/videos/2326863877545382/

А ближче до вечора – в розпорядженні полку «Азов», участь у створенні якого брав нині народний депутат Андрій Білецький.

https://www.facebook.com/petroporoshenko/videos/2299623430312727/

Найзапекліший опонент Порошенка у передвиборчій гонці Юлія Тимошенко не стала виходити на публіку чи записувати відеозвернення, щоби привітати українських добровольців. Лідер «Батьківщини» обмежилася постом у соціальній мережі.

«Я сподіваюсь на вас. Я дякую вам! Настануть мирні часи в усій Україні – і на Донбасі, і в українському Криму. Але ніколи ми не забудемо справжній подвиг наших добровольців», – йдеться зокрема у дописі політика.

https://www.facebook.com/YuliaTymoshenko/posts/2216904745014283

Ще один кандидат у президенти Анатолій Гриценко сьогодні взяв участь в Національному форумі добровольців. Очільник «Громадянської платформи» говорив багато патетичних слів про подвиги і заслуги добровольців. Зате про нагальні проблеми бійців і шляхи їх вирішення Гриценко нічого не сказав.

https://www.youtube.com/watch?v=Fqkg74NIqsY

Володимир Зеленський (неочікувано) і Юрій Бойко (очікувано) у День добровольців взагалі не згадували про тих, хто першими всупили в бій з російськими окупантами літом 2014 року.

Нагадаємо, фракція «Опозиційного блоку» у повному складі не голосувала за законопроект №3433 про правовий статус іноземців, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>