14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

У Дніпропетровській області злочинці торгували базами даних українських виборців

На Дніпропетровщині співробітники Служби безпеки України попередили передачу персональних даних українських виборців до Російської Федерації.

Про це у середу, 17 квітня, інформує прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Кам’янська Дніпропетровської області за допомогою спеціалізованих форумів та комунікативних можливостей мережі інтернет намагалась збути базу даних, яка налічувала особисту інформацію та контактні телефони півтора мільйона громадян України.

“Серед «замовників» вказаного масиву даних правоохоронці виявили громадян Російської Федерації, ймовірно представників російських спецслужб, які мали на меті використати базу даних для здійснення «телефонного тероризму» напередодні та під час проведення виборів Президента України”, – повідомляють силовики.

Передбачалось, що такі дзвінки мали вплинути на хід виборчого процесу та делегітимізувати його результати.

Для недопущення передачі до країни-агресора інформації з обмеженим доступом співробітники СБУ провели санкціоновані обшуки, у ході яких вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, що використовувались у протиправній діяльності.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 361-2 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на Донеччині поліції здалася вагітна найманка з “ДНР”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>