8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У День Конституції Ляшко розповів, яка його улюблена стаття з Основного закону

Улюблена стаття Олега Ляшка в Конституції – 13-та, в якій йдеться про те, що земля належить українському народу.

Про це політик зізнався в ефірі телеканалу «Newsone».

У день Конституції політик розповів, чому для українців – це не свято, а звичайний вихідний.

«За опитуваннями 87% громадян навіть не читали Конституцію. Впевнений, включно із Зеленським, хоча він і пропонує флеш-моб, щоб українці розказали про свою улюблену статтю з Конституції. Найважливіша стаття Конституції – №13, яка говорить, що земля належить українському народу. Натомість Зеленський хоче продати землю на вимогу МВФ. Ми не дамо йому цього зробити, бо ніяка влада відповідно до Конституції не має права продавати землю без дозволу українців», – підкреслив лідер РПЛ.

На думку політика, більшість статей Конституції владою не виконується.

«Порушується право на соціальний захист, бо чорнобильці, які своїми життями ризикували, сьогодні не отримують елементарної допомоги, або молоді мамочки, які отримують 800 гривень допомоги від держави на дитину на місяць, чи родичі, які доглядають за лежачими, отримують 17 гривень допомоги по догляду за людиною з інвалідністю. Порушується право на працю, коли мільйони українців по закордонах на заробітках. Порушується право на освіту, коли діти не можуть навчатися без грошей. Тому ключове завдання сьогодні – це виконання норм Конституції», – вважає народний депутат.

За словами Олега Ляшка, про що можна говорити, якщо навіть судді Конституційного суду порушують Основний закон.

«Півмільйона гривень – зарплата у голови Конституційного суду, 400 тисяч гривень – у суддів. Коли вони виходять на пенсію – половина від зарплати їм йде на утримання, 90% від зарплати – пенсія. Крім того, безплатне медичне обслуговування, безплатний водій, безплатна машина. За що? За те, що освячують порушення конституції Зеленським, приймаючи неконституційні рішення? Розігнати тих опудал у мантіях треба!», – обурився Ляшко.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що 300 мільйонів гривень, у які обійдеться перейменування Адміністрації президента на офіс, доцільніше було витратити на лікування онкохворих та підвищення пенсій.

4 КОМЕНТАРІ

  1. кожна третя стаття зараз про Ляшка….. А коли до виборів було далеко, то ніхто нічого не чув про нього, тихенько в Раді торгував голосами та дерибанив бабло !!! І реально оцінити ситуацію, то в нього ніколи стільки бабла й не було, щоб проплачувати рекламу в такому обсязі, не інакше як ”добрий дядечко” Парашкін проплачує собі кишенькову партію…..

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>