3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У Черкасах затримали активістів Нацкорпусу

Затримано Дмитра Кухарчука і представників Черкаського осередку Нацкорпусу.

Затримання відбувалося зі зброєю, без оголошення обвинувачень та із застосуванням сили, – повідомляє Тelegram-канал Нацкорпусу.

“Зараз вдома у наших активістів проходять обшуки. Сприймаємо це як початок політичних репресій і помсту Порошенка за зрив його вчорашнього виступу (події Дня Гніву на Банковій та в Черкасах проти Свинарчуків)”, – йдеться у повідомленні.

Представник Нацкорпусу Костянтин Мірошниченко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що обшуки у активістів відбуваються без свідків.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2702267703120129&id=100000107780558

Прес-секретар Нацкорпусу Роман Чернишев прокоментував журналісту ІНФОРМАТОРа інформацію щодо затримання представників “Національного корпусу” та “Національних дружин”.

“Так, Дмитра Кухарчука, бійця Азову Євгена Свиридова та п’ятьох представників “Національних дружин” затримали, але ситуація під контролем, цим питанням займаються юристи. Поліція інкримінує “хуліганку” та “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”. Якщо їх спробують закрити, то у Наркорпусу та Нацдружин вистачить людей для того, щоб переконати режим Порошенка не робити такі дурниці”, – повідомив Чернишев.

Нагадаємо, 9 березня Нацкорпус взяв штурмом сцену Порошенка у Черкасах. Згодом активісти зібралися з мітингом біля Черкаської ОДА.

Активіста Нацкорпусу Дмитра Кухарчука внесли до бази “Миротворця”. Facebook заблокував офіційну сторінку “Національного Корпусу”.

5 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>