9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У Чехії пропонують легалізувати проституцію

Голова парламентської фракції Піратської партії Якуб Міхалек запропонував прийняти закон про регулювання проституції в Чехії.

“Ми хочемо обмежити сіру економіку, ризики для здоров’я та покращити умови для людей, залучених до проституції”, – сказав він.

На думку “піратів”, державна скарбниця поповнилася б за рахунок податку з проституції на мільярд крон на рік, на які, наприклад, можна було б оплатити обіди 100 тисячам школярів. Оцінка доходу базується на досвіді Угорщини, де проституція вже регулюється і має такі доходи, – повідомляє Європейська правда.

За підрахунками фахівців, цитованих Міхалеком, в Чехії систематично надають сексуальні послуги близько 13 тисяч осіб, з яких 56% – одинокі матері. Щорічний дохід з нелегального бізнесу становить близько 8 мільярдів крон.

“Ці жінки не мають медичного страхування сьогодні, вони не мають пенсійного страхування, вони не мають юридичної безпеки для своїх доходів”, – зазначив Міхалек.

Регулювання проституції готові підтримати депутати від Громадянсько-демократичної партії, ANO, а також соціал-демократи.

“Дані, отримані в Швейцарії в 2016 році, показують, що після регулювання проституції відбулося зниження ВІЛ на 16%”, – сказав Міхалек.

Нагадаємо, в Україні за рік виявили тисячу проституток.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>