11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

У Будапешті знову протестували проти «рабського закону»

У центрі Будапешта знову протестували проти вже підписаного президентом закону, який збільшує максимум понаднормових годин роботи з 250 годин до 400. Профспілки назвали цей документ «законом про рабство». 

Протестувальники пройшли від площі Героїв столиці до будинку парламенту. В руках вони тримали транспарантами з написами «Зметіть режим», – передає Громадське.

Голова профспілки металургійного підприємства «Дунаферр» Золтан Мусі назвав недемократичним підхід, за якого уряд не обговорює зміни в трудовому законодавстві з профспілками.

«Ми не погоджуємось майже з усім, що відбувається, відколи цей це уряд прийшов до влади (у 2010 році): від корупції до псевдодемократії», – сказала протестувальниця Єва Деметра.

Нагадаємо, 21 грудня президент Угорщини Янош Адер підписав закон про зміни до трудового законодавства, які передбачають збільшення максимальної кількості понаднормових годин на рік з 250 теперішніх до 400.

Зазначимо, що з 12 грудня – після ухвалення цього закону парламентом – у Будапешті почалися акції протесту.

14 грудня деякі протестувальники кидали в поліцейських димові шашки, пляшки та інші предмети. У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>