9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У Британії назвали умову повернення до нормальних відносин з Росією

Британський депутат і державний міністр з питань Європи та Америки Алан Дункан, виступаючи в середу під час дебатів щодо російської анексії Криму у британському парламенті, заявив, що Британія не повернеться до нормальних відносин з Росією, доки та не поважатиме територіальну цілісність України.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на відео дебатів, оприлюднене Посольством України у Великій Британії.

“Російська незаконна окупація Криму та міста Севастополя і триваюче втручання в Україні є незаконними відповідно до міжнародного права. Україна обрала євроатлантичне майбутнє. Росія має поважати суверенне рішення України, її незалежність та територіальну цілісність”, – заявив Дункан.

“Доки цього не станеться, і мови не може бути про повернення до нормальних відносин з Росію”, – наголосив він.

Дункан запевнив, що Британія буде й надалі працювати над зміцненням рішучості міжнародної підтримки у міцному протистоянні російській поведінці та триматиме кримське питання на порядку денному, викриваючи порушення Росією прав людини.

“Ми продовжимо працювати з урядом України, щоб підтримати її суверенітет і територіальну цілісність”, – підкреслив британський політик.

Нагадаємо, у Лондоні взяли під варту чоловіка, який протаранив службовий автомобіль посла України у Великій Британії Наталії Галібаренко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>