1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Тисячі польських націоналістів висловили протест США через вимоги про Голокост

Тисячі польських націоналістів пройшли в суботу до посольства США у Варшаві, протестуючи, за їхніми словами, проти тиску США на Польщу з метою виплати компенсації євреям, чиї сім’ї втратили власність під час Голокосту.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на агентство Associated Press.

Протест відбувся на тлі різкого зростання антисемітських висловлювань про ненависть у публічному житті Польщі. Соціолог Рафал Панковский, який очолює антіекстремістську групу “Ніколи більше”, назвав марш “можливо, найбільшою відкритою антиєврейською вуличною демонстрацією в Європі за останні роки”.

Протестуючі, зокрема, крайні праві групи та їхні прихильники, стверджують, що Сполучені Штати не мають права втручатися в польські справи, і що уряд США ставить “єврейські інтереси” над інтересами Польщі.

Польща стала головною жертвою нацистської Німеччини під час Другої світової війни, кажуть учасники протесту, тому, за їхніми словами, несправедливо просити Польщу про компенсації євреям, тоді як Польща ніколи не отримувала адекватну компенсацію від Німеччини.

Серед ультраправих політиків, які очолили марш, були Януш Корвін-Мікке і Гжегож Браун, які об’єднали свої сили в ультраправої коаліції для участі у виборах до Європейського парламенту в кінці цього місяця. Одним із лючових пріоритетів їхньої кампанії стали вимога не висувати претензії щодо компенсацій євреїв та “боротьба з ЛГБТ-пропагандою”.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравецкій відгукнувся на настрої протестуючих в суботу, заявивши, що саме поляки заслуговують на компенсації.

Раніше ми писали, що у Києві пройшла щорічна Хода матерів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>