14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Тука впевнений, що наступні покоління не говоритимуть російською

Той факт, що 50% українців досі розмовляють російською мовою, є не надбанням, а трагедією нашого народу.

Про це заявив заступник міністра з тимчасово окупованих територій Георгій Тука у ефірі інформаційно-політичного ток-шоу «Народ проти!» на телеканалі ZIK.

Коментуючи дискусії навколо «мовного» питання та нещодавно проголосованого закону, Георгій Тука вважає, що захист української мови є парильним кроком.

«Я – киянин в шостому поколінні, а мій син – відповідно в сьомому. Півтора роки воюючи на передовій Донбасу, він розмовляв російською мовою. Незважаючи на це, я сприймаю той факт, що 50% українців розмовляє російською, не надбанням, а реальною трагедією свого народу!», – наголосив Георгій Тука

Опонуючи до резонера програми Макса Бужанського, який вважає, що таке «надбання», як знання та використання російської мови, вже назавжди залишиться з українцями, заступник міністра впевнений, що ситуація зміниться з наступними поколіннями: «Я абсолютно впевнений, що це не назавжди!», – наголосив Георгій Тука.

Нагадаємо, Верховна Рада розгляне чотири постанови про скасування «мовного» закону наступного пленарного вівторка, 14 травня.

3 КОМЕНТАРІ

  1. Это тоже украинский.Тупа прочти а?Думаю понять не сможешь?А потому что нужно уважать народ! Ответ НАШЕЙ ЗАПАДНОЙ О языке

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>