9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

ЦВК зняла з виборів одного з кандидатів від Опоблоку

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Ірини Комар кандидатом у народні депутатом, включеної до виборчого списку партії “Опозиційний блок” під № 131 під час позачергових парламентських виборів.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

“Комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України Комар І.І., включеної до виборчого списку політичної партії “Опозиційний блок” під № 131, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України”, – ідеться в повідомленні.

У ЦВК пояснили це рішення тим, що, за інформацією щодо перетину державного кордону України, наданою Державною прикордонною службою, Ірина Комар за період 2015-2018 років кілька разів перебувала за кордоном понад 90 днів.

Водночас у ЦВК зауважили, що телефоном Комар повідомила комісію, що пояснень стосовно свого тривалого (понад 90 днів) перебування за межами України надати не може, а також подавати підтвердні документи не буде.

“Таким чином, Комар І.І. не дотримано вимоги Конституції України та закону щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України”, – підкреслили в Центрвиборчкомі.

Нагадаємо, Верховний Суд визнав законною відмову ЦВК у реєстрації Шарія кандидатом на виборах до ВР.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>