11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

ЦВК Болгарії зобов’язала партію «Відродження» видалити ролик із кадрами зі «Слуги народу»

Центральна виборча комісія Болгарії заявила, що проросійська партія «Відродження» порушила Виборчий кодекс країни, опублікувавши передвиборчий ролик зі сценами насильства.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Йдеться про відео з кадрами із серіалу «Слуга народу» за участю актора, а нині президента України Володимира Зеленського, де він «розстріляв» членів парламенту.

У ЦВК Болгарії заявили, що реклама може спонукати людей до насильства, тому партія має видалити ролик і більше його не поширювати.

Відео було опубліковане 22 травня на сторінці партії «Відродження» у Facebook. На ньому персонаж Зеленського з серіалу «Слуга народу» стріляє в депутатів, а пізніше з’являється підпис «Відродження. Тільки ми можемо».

Раніше Асоціація європейських журналістів закликала прокуратуру Болгарії перевірити це відео.

У Зеленського заявили, що продюсери серіалу «Слуга народу» і команда президента України не давали дозволу на використання відео і воно може порушувати авторські права.

Болгарська партія «Відродження» була заснована в 2014 році. Вона виступає за вихід Болгарії з Євросоюзу і НАТО та переорієнтацію зовнішньої політики країни на Росію. На парламентських виборах 2017 року партія отримала трохи більше ніж 1% голосів виборців.

З 23 до 26 травня в країнах ЄС проходять вибори до Європарламенту.

Нагадаємо, раніше у Болгарії міністр подала у відставку після скандалу щодо купівлі елітної нерухомості за цінами, нижче ринкових.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>