11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ціна на газ може і повинна бути знижена, – економіст

Ціна на газ для населення, як системоутворюючий показник тарифів на ЖКП, має бути знижена. Для цього потрібна комплексна програма розвитку вітчизняного житлово-комунального та паливно-енергетичного комплексів.

Про це ІНФОРМАТОРу розповів економічний експерт Павло Вернівський.

“Я більше ніж впевнений, що ціна на газ для населення може бути переглянута і знижена до більш прийнятного й адекватного рівня. Зараз окремі компанії заробляють на цьому надприбутки, які потім осідають в кишенях, а не йдуть на розвиток держави”, – пояснює економіст.

Він назвав ряд ключових заходів, за допомогою яких можна знизити собівартість газу, і як наслідок – його ціну.

“Можна знизити ціну на енергоносії за рахунок енергомодернізації, збільшення інвестицій у газовий сектор та розробку нових вітчизняних родовищ, що призведе до зростання видобутку дешевого вітчизняного газу. Ну і наостанок, не варто забувати про “зелені” технології, розвиток яких в енергетичному секторі в довгостроковій перспективі зможе взагалі замінити корисні копалини, як паливо для енергетики”, – запевняє Вернівський.

Експерт вважає, що на сьогодні комунальна сфера потребує рішучих реформ, які, зокрема, пропонує економічна і соціальна програма Радикальної партії Олега Ляшка.

“Наразі РПЛ – єдина партія, яка всі перелічені речі заклала у свою передвиборчу програму. Подібного прагматичного і комплексного підходу я не бачу в жодній політичній силі, яка побореться за місця в парламенті. Зазвичай економічна програма українських партій містить відверті популістичні речі, які не мають під собою ні теоретичного, ні практичного застосування. У випадку з РПЛ я чітко можу побачити зворотнє”, – запевняє Вернівський.

Раніше політолог розповів, що долю парламентських виборів вирішать мешканці села.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>