15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Долю парламентських виборів вирішать мешканці села, – політолог

Більшість українських політиків і соціологічних компаній ігнорують сільську місцевість та її мешканців. В той же час вони є серйозним фактором політики і майбутні парламентські вибори можуть стати тому підтвердженням. 

Таку думку в коментарі ІНФОРМАТОРу висловив політолог Олег Лісний.

За його словами, ніхто не може чітко прогнозувати результати парламентських виборів, які відбудуться 21-го липня.

“Ми усвідомлюємо, що рейтинги деяких політичних сил “малюються”. В останніх соцопитуваннях іноді в певних партій за два-три дні рівень підтримки зростав на 3%, в одному випадку вони не проходили в парламент, а в другому – проходили. Хай мене вибачать соціологи, але я не вірю в рейтинги, бо на данний момент вони є елементом маніпуляції. Я впевнений, що після 21-го липня і підрахунку голосів ми побачимо дійсне ставлення простих людей до певних політичних сил”, – говорить Лісний.

Він певен, що попри начебто “низькі” рейтинги, деякі партії можуть впевнено зайти у Верховну Раду ІХ скликання.

“У Ляшка є те, чого немає в інших – це село. Як би смішно не звучало, але село вирішить долю парламентських виборів. Пояснюю чому: липень – період відпусток і мешканці міст масово поїдуть відпочивати за кордон або ще кудись. В той же час на селі люди в ці дні працюватимуть і перебуватимуть в межах своїх населенних пунктів, їм просто буде значно легше зробити свій вибір, що ми і побачимо 21-го числа”, – переконує Лісний.

Він пояснив, чому саме ототожнює селян з електоратом Олега Ляшка.

“Інші політики, які також відстоювали важливе для селян питання землі, сьогодні борються за рейтинги і посади, тому обходять його стороною. Олег Ляшко ж йде за простою людиною, за її проблемами, адже хоче їх розв’язувати. І хоча бути проти продажу землі – це зараз дуже непопулярна думка, не всі усвідомлюють, наскільки це серйозне питання. Але Ляшко, ризикуючи рейтингом, робить дуже чіткі заяви, які зрозумілі його потенційному виборцю, але не великому бізнесу”, – коментує експерт.

Політолог називає таку тактику ведення кампанії потенційно успішною для РПЛ.

“З простим селянином у нас майже ніхто з політичних лідерів не спілкується, ніхто в село не приїжджає, в тому числі і соціологічні компанії. Село може зіграти свою позитивну роль під час голосування для таких політиків, як Олег Ляшко”, – резюмує експерт.

Раніше політолог Олексій Голобуцький оцінив шанси партій на потрапляння в новий парламент.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>