10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Хто потрапляє до наступної ВРУ? Політолог оцінив шанси партій

Окрім партій, рейтинги яких за всіма соціологічними даними значно перевищують 5%, потрапити до Верховної Ради також може Радикальна партія Олега Ляшка. Дещо нижчі шанси у політсил Ігоря Смешка та Анатолія Гриценка.

Про це у коментарі виданню ІНФОРМАТОР сказав політолог Олексій Голобуцький.

«Тенденції складаються наступні. У лідера кампанії «Слуги народу» рейтинг прогнозовано починає падати. Не критично, але падає. За останні дні перед виборами він може впасти нижче 40%. Стабільний рейтинг у партії Медведчука. Далі йдуть партії, які міняються місцями в залежності від соціології. Це «Європейська Солідарність», «Батьківщина» і «Голос». За деякими соціологічними даними наближається до 5% рейтинг Радикальної партії Ляшка. Трохи відстають від Ляшка Гриценко і партія Смешка. Ця трійка або хтось із неї може потрапити в наступний парламент. Всім іншим зробити це буде набагато важче», – розповів Голобуцький.

При цьому політолог відзначив суттєву активізацію у діяльності партії Ляшка.

«Були достатньо гучні заяви Ляшка в ПАРЄ. Виборці це відмітили і рейтинг почав зростати. Чи достатньо цього, щоб потрапити в парламент? Давайте не забувати, що у розпал літа буде низька явка. Електорат Ляшка здебільшого віковий і проживає в маленьких містах та селах. Низька явка піде йому на користь. До того ж велика частина людей свій вибір буде робити в останній день перед голосуванням. Тому побачимо», – сказав експерт.

Нагадаємо, результати дослідження соціологічної компанії «Інмарк» показали, що до Верховної Ради мають шанси пройти вісім партій: «Слуга народу» (39,4%), «Опозиційна платформа – За життя» (13,1%), «Голос» (7,9%), ВО «Батьківщина» (7,5%), «Європейська солідарність» (7,1%), Радикальна партія Олега Ляшка (4,9%), «Сила і честь» (4,3%) і «Громадянська позиція» (4,2%).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>