12.6 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ціль Зеленського – потрапити у правлячу коаліцію, – політолог

Володимир Зеленський не має президентських амбіцій. Його головна мета – завести у парламент партію, яка долучиться до правлячої коаліції.

Таку думку в інтерв’ю виданню ІНФОРМАТОР висловив відомий політолог Володимир Цибулько.

«Люди за спиною Зеленського пройдуть в парламент і займуть масу посад. Думаю, приціл іде на те, щоб пройти президентські вибори таким чином, щоб потім провести в парламент фракцію, і ця фракція могла б увійти у будь-якого типу коаліцію, але тільки правлячу. Тобто він націлений на входження у будь-які союзи, але з правлячою коаліцією. Чи до Бойка, чи до Порошенка, чи до Тимошенко, чи Ляшка. Хоча на етапі виборів він критикує конкурентів, але на другий день після виборів все зміниться», – переконаний політолог.

Експерт наголосив: у Зеленського немає шансів навіть потрапити у другий тур, оскільки у нього немає розгалуженої партійної мережі.

«Президентські вибори виграють структури, а не особистості. В нього немає структури. Навіть якщо кілька олігархів «скинуться» своїми мережами, чи торгівельними, чи медіаресурсами, чи виробничими, тобто змусять всіх працівників своїх компаній проголосувати за Зеленського – це все одно не допоможе йому вийти у другий тур. Тому що тепер, при децентралізації, президентські вибори – це рішення кожної окремої громади на місці», – зазначив він.

За словами Цибулька, в Україні поширені два типи партій – лідерські і мережеві.

«Є системні партії в Україні, здатні вивести у другий тур своїх кандидатів, і вони не пропускають жодних виборів, тренують всю партійну вертикаль, а є партії лідерського типу, які завдяки телевізору можуть подолати бар’єр, але збудувати ефективну мережу – ні. Мабуть, з такого типу тільки Радикальна партія після проходу у парламент змогла вибудувати справді ефективну партійну вертикаль», – розповів політолог.

Нагадаємо, видання ІНФОРМАТОР поговорило з відомим українським політичним експертом Володимиром Цибульком про президентські вибори і ключових кандидатів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>