12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

“Це запах палаючих шин”: Парубій відреагував на заяву про скасування законів про мову та декомунізацію

Сьогодні, 22 травня, у Верховній Раді під час обговорення запропонованих новообраним президентом Володимиром Зеленським змін до виборчого кодексу член “Опозиційного блоку” Олександр Долженков заявив, що в 9 скликанні ВР вони скасують закони про декомунізацію та українську мову. 

Про це повідомив кореспондент ІНФОРМАТОРа.

“Опозиційний блок” заявляє про те, що в 9 скликанні Верховної Ради ми скасуємо закон про декомунізацію, ми скасуємо мовний закон, як неконституційний. Ми будемо докладати зусиль щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Щоби там не говорили, ваш рейтинг є мінусовим і ви є тимчасовим явищем у цій політиці. Ми будемо підтримувати пропорційну систему з відкритими списками. Вона є найбільш прийнятною. Ми не маємо права відривати народних депутатів від відповідних округів, а це виключно пропорційна система з відкритими списками”, – заявив Олександр Долженков.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що скасувати ці законопроекти ніколи не дозволить український народ.

“Я хочу зазначити, що прозвучала неправдива інформація з трибуни Верховної Ради України. В 2014 році ВР врятувала Україну, коли і президент, і уряд втекли з України, і ваші так звані лідери. Тоді парламент прийняв удар, коли пішли окупаційні війська на Україну, коли треба було захищати життя наших людей. Верховна Рада України врятувала їх. Ви не зможете відмінити ні закон про декомунізацію, ні церковних законів, ні закон про мову. Вам цього не дозволить український народ, ніколи”, – сказав Андрій Парубій.

“Ви думаєте, що це у повітрі запах реваншу? Принюхайтесь детальніше – це запах палаючих шин. І запам’ятайте Майдан. Український народ вам не дозволить ніколи основоположні, фундаментальні цінності зруйнувати в нашій Україні”, – додав спікер.

Нагадаємо, депутати вимагають вибори за відкритими списками.

Також стало відомо, хто з депутатів підтримав “закриті списки” Зеленьского.

Крім цього, Парубій назвав запропонований Зеленським референдум шляхом до капітуляції.

70 КОМЕНТАРІ

  1. . Каких шин?У Зеленского 74% поддержки и за него выйдут все.А вот Порубия отлупить так за такое удовольствие очередь выстроится.Хотя ущербных грех бить, но таких как парубий нет. Обьясните как человек не выговаривающий пол алфавита со справкой об умственной отсталости оказался спикером?

  2. Капец сколько денег на крали на так называемой декомунизацию ведь чтобы заменить одну букву сколько бобла надо а в центре города на воздухофлотском мосту покрасили герб СССР в жолто голубой и на этом все закончилось

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>