11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Троє британських міністрів погрожують відставкою через Brexit

Троє міністрів британського уряду пригрозили подати у відставку, якщо прем’єр-міністр Тереза ​​Мей не погодиться виключити варіант виходу з ЄС без угоди з переліку можливих варіантів Brexit.

Про це повідомляє ВВС.

“Троє урядовців заявляють, що вони подадуть у відставку, якщо голова уряду не погодиться прибрати опцію “Brexit без угоди” зі столу переговорів, є припущення, що інші міністри можуть до них приєднатися”, – йдеться у повідомленні.

Міністри Річард Харрінгтон, Клер Перрі та Марго Джеймс сказали, що Мей повинна зараз пообіцяти, що вона виключить можливість виходу Британії з ЄС без угоди, якщо її угоду буде знову відхилено у парламенті, та замість цього шукатиме спосіб відтермінувати Brexit.

Якщо вона не поступиться, то міністри сказали, що заради “національних інтересів” вони можуть піти у відставку та натомість підтримати пропозицію у парламенті, щоб змусити уряд відтермінувати Brexit.

Тереза Мей давно опирається будь-якій думці, що вихід Великої Британії з ЄС може статися після 29 березня.

Але один з міністрів, який погрожує піти у відставку, сказав, що вони зараз відчувають “гарні сигнали в уряді” про можливість зміни позиції прем’єрки. Як повідомлялося, Велика Британія має залишити ЄС 29 березня цього року.

Водночас голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер 19 лютого заявив, що ніхто з членів ЄС не блокуватиме розширення періоду виходу Великої Британії зі спільноти.

Нагадаємо, що Мей відклала голосування щодо Brexit до 12 березня.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>