15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Трамп зустрінеться з сенаторами щодо можливих санкцій проти Туреччини, – ЗМІ

Президент США Дональд Трамп зустрінеться з групою сенаторів цього тижня для обговорення можливих санкцій проти Туреччини. 

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Wall Street Journal. 

Санкції повинні покарати Туреччину за нещодавню покупку російської системи протиракетної оборони С-400.

Трамп повідомив радникам, що він хоче уникнути санкцій проти Туреччини і надав запевнення.

Сенатори США від Республіканської та Демократичної партій закликають президента Дональда Трампа запровадити санкції, адже закон чітко вимагає такого кроку за “значні операції” з секторами оборони та розвідки Російської Федерації.

Однак адміністрація Трампа взяла паузу у питанні санкцій, попри всеосяжний закон про санкції 2017 року, відомий як CAATSA (Закон про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій).

CAATSA вимагає, щоб президент вибрав п’ять з 12 санкцій: від заборони на видачу віз і відмови в доступі до експортно-імпортного банку в США до більш жорстких варіантів, таких як заборона транзакцій з фінансовою системою США і відмова у видачі ліцензій на експорт.

Проте, CAATSA не встановлює будь-яких термінів для впровадження санкцій або пояснення відмови, тому Трамп може відкласти рішення на невизначений час.

Трамп звинуватив адміністрацію Барака Обами в тому, що вона створила обставини, які змусили Туреччину придбати російські системи С-400, і висловив співчуття президентові Реджепу Таїпу Ердогану через “дуже важку ситуацію, в яку її втиснули”.

Нагадаємо, Трамп заявив, що Іран заплатить, якщо вирішиться на військові авантюри.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>