10.9 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Трамп заборонив пускати у США жительку Алабами, яка входила до “Ісламської держави”

Президент США Дональд Трамп розпорядився не пускати до Сполучених Штатів колишню жительку штату Алабама Ходу Мутану, яка у 2014 році одружилась з бойовиком «Ісламської держави» та виїхала на контрольовану бойовиками територію Сирії.

Крім того, держсекретар Майк Помпео підтвердив, що 24-річна Хода немає підстав для в’їзду в країну, оскільки вона не є громадянкою США, – повідомляє Громадське. 

Згідно з інформацією СNN, жінка брала участь в онлайн-агітації джихадистів: зокрема, в мережі поширювалося фото, на якому вона, імовірно, спалює американський паспорт.

Наразі вона втекла і перебуває в таборі біженців на контрольованій курдами території Сирії. Жінка заявила, що шкодує про своє рішенні й хоче повернутися до США з півторарічним сином.

Крім того, адвокат сім’ї Мутани заявив, що жінка була громадянкою США за народженням, і тому влада не може перешкоджати їй повернутись. Водночас, у Держдепартаменті стверджують, що, хоча вона і була народжена в США, Мутана не має право на громадянство, оскільки її батьки, громадяни Ємену, перебували в країні як дипломати.

Нагадаємо, Росія відправляє незаконно призваних на військову службу кримчан воювати в Сирії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>