14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Трамп розпочинає справжню гонку ядерних озброєнь

Президент США Дональд Трамп звільнив з посади провідного експерта по європейським та російським справам Фіону Гілл. В ЗМІ з’явилася інформація, що на її посаду в Раду національної безпеки претендує радник Трампа Тім Моррісон.

Фіона Гілл відома як прихильник жорсткої стратегії стосовно Кремля, що не заважало їй виступати проти надання Україні летальних озброєнь. Також вона в своїй книзі засуджувала діяльність Путіна.

Тім Моррісон, який може стати провідним експертом в РНБ США, вважається прихильником ще більш жорсткої політики щодо Росії, – повідомляє ІНФОРМАТОР.

Експерти пов’язують перестановку кадрів з рішенням РФ та США щодо припинення Договору про ракети середньої та меншої дальності. Позиція Тіма Моррісона повністю відповідає останнім політичним трендам. Радник Трампа виступає за скасування будь-яких обмежень щодо ядерної зброї у США.

Також варто зазначити, що у Трампа та Моррісона співпадають погляди на ядерну зброю. У 2018 році Трамп заявив про підтримку програми модернізації ядерного арсеналу США. Після виходу РФ з ДРСМД, президент США заявив про намір наростити ядерний арсенал, зробивши його кращим у світі. Тому для Трампа буде доволі зручною фігура Моррісона, який провів останні десять років, займаючись розробками у сфері ядерної зброї.

Окрім РФ, згідно нової Стратегії національної безпеки, США також визначає як загрозу Китай та Іран. Як відомо, Трамп розірвав ядерну угоду з Іраном та веде торгову війну з Китаєм. Також в полі зору США залишається КНДР,

Тож схоже, що Трамп робить ставку на ядерну зброю. Це може свідчити про подальшу стратегію стримування РФ та нову “холодну війну”.

Фото – Ideologs.com

Дмитро Олійник

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>