10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Трамп не скасовуватиме мита на китайські товари попри прогрес у торговельних переговорах

Президент США Дональд Трамп повідомив, що не збирається скасовувати мита на китайський імпорт до країни попри прогрес у переговорах щодо укладання нової торговельної угоди, яка має покласти край торговельній війні.

Про це повідомляє Громадське.

«Ми достатньо довго обговорюємо питання про те, щоб скасувати їх (мита — ред.). Тому що ми маємо впевнитися, що якщо ми виконаємо свою частину угоди, то Китай зробить те саме», — сказав Трамп під час зустрічі з журналістами у Білому домі.

Також президент США повідомляв, що торговельні переговори з Китаєм можуть зайняти більше часу, ніж очікувалось раніше, тобто вони не закінчаться у березні-квітні 2019 року.

Торговельні відносини між США та Китаєм погіршилися на початку 2018 року, коли США запровадили низку нових мит: спершу на імпорт сталі та алюмінію з усього світу, а потім на визначені категорії китайської продукції, що ввозиться до США. За останніми даними, загальна вартість китайського імпорту, проти якої адміністрація Трампа запровадила мита, складає 250 мільярдів доларів на рік.

Наразі між країнами триває тимчасове «перемир’я», яке мало закінчитися 1 березня 2019 року. Однак наприкінці лютого 2019 року Трамп оголосив, що продовжить термін «перемир’я» ще на 1 місяць.

Раніше Трамп звинуватив Google у підтримці військових Китаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>