10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Тільки українці можуть вирішувати, яку мовну політику впроваджувати, – представник Франції Рів’єр Радбезі ООН

Війна в Україні забрала вже понад 13 тисяч життів і це жодним чином не пов’язано з законом про українську мову, який жодним чином не стосується міжнародного миру та безпеки, і лише українці повинні вирішувати, які мовні політики впроваджувати.

Про це заявив постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів’єр на засіданні Радбезу щодо «мовного закону», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна тримається у дуже важкій ситуації внаслідок конфлікту, який вже забрав понад 13 тисяч життів. І ця ситуація жодним чином не є наслідком ухвалення 25 квітня закону про використання української мови як державної мови.

Цей закон жодним чином не загрожує міжнародному миру та безпеці. Це лише справа і вибір самих українців щодо мовних політик – у спосіб, який відповідає європейським та міжнародним зобов’язанням України”, – заявив де Рів’єр.

Франція віддана територіальній цілісності, незалежності та суверенітету України і ніколи не визнає анексію Криму. Франція засуджує роздачу російських паспортів, вважає її підривом Мінських домовленостей. Французький дипломат нагадав, що завтра – п’яті роковини збиття Росією літака #MH17. Франція також вимагає звільнити моряків, як вимагає міжнародний трибунал ООН.

“За останні дні та тижні вже був прогрес – і це результат дій нового Президента Зеленського”, – сказав французький дипломат про дипломатичні зусилля з мирного врегулювання нового українського Президента.

Він зазначив, що саме за ініціативи нової української влади вже було розведення сил в Станиці Луганській і сказав, що “аплодує” встановленню прямих контактів між Путіним та Зеленським 11 липня і вважає, що на основі цих перших ознак прогресу треба знайти момент для більшої довіри.

https://www.facebook.com/hromadskeua/videos/1079522325565179/

Раніше ми писали, що Венеційська комісія розгляне питання про “мовний закон”.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>