9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Бахтеєва Тетяна Дмитрівна

Тетяна Дмитрівна Бахтеєва – політик, чиновник, доктор медичних наук, народний депутат України.

Український політик і видатний державний діяч, народний депутат України IV, V, VI, VII, VIII скликань, Заслужений лікар України.

Бахтеєва Тетяна Дмитрівна народилася 27 листопада 1953 року в місті Донецьку в робітничій сім’ї.

Освіта:

Після успішного закінчення середньої школи №7 м.Донецька із золотою медаллю за успіхи в навчанні, втупила на лікувальний факультет Донецького медичного інституту.

Після закінчення медичного інституту з 1977 по 2002 рік пройшла шлях від дільничного лікаря до керівника Донецького обласного клінічного територіального медичного об’єднання.

Трудова діяльність:

З 1977 р по 1980 рік працювала лікарем-терапевтом, лікарем-фізіотерапевтом лікарні № 2 ст. Ясинувата Донецької області.

З 1980р. по 1991р. – працювала в міській лікарні №3 м.Донецька: спочатку дільничним лікарем – терапевтом, потім завідуючим відділенням, згодом заступником головного лікаря.

З 1991р. по 1994р. голова радіологічної МСЕК Донецького обласного управління охорони здоров’я по огляду осіб, які постраждали під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

З 1994р. по 1997р. – головний лікар Донецького обласного лікувально-оздоровчого центру для лікування та обслуговування осіб, які постраждали під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

З 1997р. по 2002р. – генеральний директор і головний лікар Донецького обласного клінічного територіального медичного об’єднання (ДОКТМО), який об’єднав Обласну клінічну лікарню ім. Калініна, Донецький діагностичний центр і Обласний лікувально – оздоровчий центр.

Наукова діяльність та почесні звання:

У 2001 році присвоєно науковий ступінь кандидата медичних наук.
У 2008 році присвоєно науковий ступінь доктора медичних наук.
У 2001 р Указом Президента присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України».

Тетяна Бахтєєва не тільки прекрасний лікар і висококваліфікований організатор охорони здоров’я. Вся її життя пов’язане з допомогою простих людей, які довіряють їй.

Громадська робота і діяльність на виборних посадах: 

У 1994р. була висунута організацією «Союз Чорнобиль» та обрана депутатом Донецької міської Ради II скликання по Калінінському району. Була головою постійної депутатської комісії із захисту прав чорнобильців та інвалідів Донецької міськради.

У 1998р. була обрана по округу м. Жданівки депутатом Донецької обласної ради IV скликання, працювала в комісії з охорони здоров’я.

У 2002 році за підтримки медичної громадськості, інтелігенції, ряду громадських і ветеранських організацій, трудових колективів підприємств вугільної галузі і промисловості, колективів ВНЗ і шкіл Калінінського і Ворошиловського районів м.Донецька була висунута кандидатом у депутати по 42 виборчому округу. Тож не дивно, що Тетяна Бахтєєва, яка вчилася в школі, інституті і пройшла шлях від дільничного лікаря до керівника великого медичного закладу на очах своїх земляків-виборців, і не на словах, а на ділі довела свою відданість їм, виграла вибори, і отримала мандат народного депутата України.

У період з 2002 по теперішній час виборці неодноразово підтверджували свій вибір, 5 скликань довіривши представляти свої інтереси депутату Бахтєєвої у Верховній Раді.

Починаючи з 2002 року Тетяна Бахтєєва активно працює в Комітеті Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

З 2006 по 2014 рік – Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

З 2003 року за ініціативи Тетяни Бахтєєвої створено благодійний фонд «Гуманність», який надає допомогу дітям і людям, які опинилися в складній життєвій ситуації. Сотні врятованих життів, тисячі прооперованих і зцілених дітей і дорослих – результат роботи фонду «Гуманність»! Один з найважливіших проектів фонду «Гуманність» – це допомога дитячому будинку «Малятко». Як каже Тетяна Бахтєєва: «Я пишаюся тим, що завдяки роботі фонду, багатьом дітям була дана можливість усиновлення, і вони здобули свої справжні українські сім’ї».

Тетяна Бахтєєва талановита і цілеспрямована людина. Все, що вона робить, вона робить професійно і від душі.

За свою сумлінну працю на благо України і її громадян Тетяна Дмитрівна Бахтеєва відзначена численними державними, відомчими, церковними та громадськими нагородами.

Звання та нагороди:

Указом Президента присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України».
Рішенням сесії Донецької міської ради одноголосно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Донецька».
Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки
Орден «За заслуги» II і III ступеня.
Орден «Княгині Ольги» I, III ступеня.
Почесна грамота Президента України «За гуманізм»,
Почесна грамота Верховної Ради України «За видатні заслуги перед українським народом»,
Знак «Шахтарська слава» I, II, III ступенів,
Орден «Святої великомучениці Варвари»,
Нагороди та відзнаки органів місцевого самоврядування, громадські нагороди.

Вона прихильник-противник:

“З вини некомпетентного керівництва МОЗ, що керується у своїй діяльності «американськими конспектами» і абсолютно не розуміє потреб українських лікарів і пацієнтів ситуація в охороні здоров’я сьогодні катастрофічна. За всі роки незалежності України медицина фінансувалася за залишковим принципом. Але те, що відбувається сьогодні просто неприпустимо! Повністю руйнується принцип децентралізації. МОЗ відверто саботує курс країни на децентралізацію, намагаючись сконцентрувати всі бюджетні кошти в руках чисто корупційного органу Національної служби здоров’я.

19 жовтня 2017 року назавжди увійде в новітню історію України як трагічна дата. У цей день парламент за підтримки слухняної більшості і купки «кнопкодавів» проголосував законопроект №6327, який легалізував початок проведення псевдореформи охорони здоров’я. Це порожні слова, чисті гасла про те, що гроші будуть йти за пацієнтом. Уже давно всі цивілізовані країни зрозуміли, що це чисто популістські гасла, які нікому ніколи не допомогли. Гроші повинні бути в лікарні, тобто хворий повинен прийти і вже бачити, що лікарня оснащена, що вона має достатньо обладнання, медикаментів, лікарі – гідну заробітну плату, і тоді кожен з нас може отримати гідну медичну допомогу. А коли гроші йдуть за пацієнтом – ми будемо їх чекати, шукати, просити, клянчити ..!

Так звана «медреформа», створила корупційний орган Національну службу здоров’я, який буде далі розподіляти гроші по регіонах і укладати угоди з лікарнями. Хто буде контролювати його діяльність – не відомо. Сам орган – Національна служба здоров’я – ще не був створений, а гроші в бюджеті на 2018 рік у розмірі майже 13,5 млрд грн на нього вже закладені !!! Чи це не мегакорупція !? Створюється враження, що влада воліла б, щоб усі українські лікарі поїхали за кордон, лікарні були продані, а люди вимерли.

Я не голосувала за законопроект №6327, бо, як лікар, народний депутат і організатор охорони здоров’я зі стажем розумію, що псевдореформа це: популізм і геноцид українського народу”.

***

“7 лютого 59 народних депутатів України подали до Конституційного суду звернення про скасування жахливого експерименту над людьми – так званої медичної «реформи».

Псевдореформа повністю вбиває вітчизняну систему охорони здоров’я, яка останні роки тримається на ентузіазмі, порядності, самовіддачі та високий професіоналізм всіх медпрацівників України.

Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» не відповідає статтям 8, 19, 22, 26, 49, 64, 85, 92, 95 Конституції України.

У зв’язку з тим, що Закон про псевдореформі суперечить Конституції України, є всі підстави визнати його повністю неконституційним!

Сьогоднішню команду МОЗ потрібно терміново міняти на українську, сумлінну, професійну і відповідальну команду.

Реформи, які проводить МОЗ, антилюдські експерименти над людьми, популізм, махінація і геноцид власного народу.

Часті конфліктні ситуації за участю МОЗ кажуть про професійну непридатність його керівництва і невміння цих людей проводити справжні реформи. Це природно, що некомпетентність «заїжджих гастролерів» на початку з сонячної Грузії, а тепер з Америки, викликає об’єктивне обурення української медичної громадськості”.

***

“На сьогоднішній день Україна має досить низький рівень планової вакцинації. Через відсутність щеплень в Україні вже фіксуються випадки туберкульозного менінгіту у дітей.

Багато дітей до 1 року в Україні не щеплені від туберкульозу і складають групу ризику по захворюванню.

Проблеми з вакцинопрофілактикою особливо загострилися в останні три роки, коли закупівлі ліків і вакцин були передані міжнародним організаціям.

За 2016 рік медикаменти і вакцини тільки почнуть надходити в деякі регіони, а за 2017 рік – поставка становить нуль.

Слова чиновників МОЗ розходяться з реальною ситуацією! У більшості регіонів необхідних вакцин надійної якості немає. Всі випадки захворювань людей і дітей інфекційними хворобами, які можна було б запобігти, на совісті МОЗ!

Питання закупівлі нинішнім керівництвом МОЗ ліків і вакцин за участю міжнародних організацій, давно вийшло за рамки медичної проблеми і стло питанням національної безпеки.

Необхідно вживати термінових заходів і рятувати життя українців і найголовніше дітей”!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>