8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Сущенко написав великого листа українцям Латвії

Незаконно засуджений в РФ український журналіст Роман Сущенко написав великого листа українським активістам Латвії, в якому розповів, як відзначив ювілей, а також повідомив побутові подробиці свого перебування в ВК-11 в Кіровській області.

Лист розмістила в Facebook українська активістка в Латвії Тетяна Лазда.

«Отримав вашого вітального листа – день в день (тобто до ювілею, – ред.). Дуже зворушений його змістом, теплотою і щирістю слів. Всім дякую. Уявіть – це такий заряд бадьорості та енергії!!!»- пише Сущенко.

Він розповів, що кореспонденцію отримує двічі на тиждень, разом з листами приходять газети – з тижневою затримкою. Листи з дому йдуть в середньому 20-25 днів. Але іноді буває, що «долітають» і за 16 днів.

З ювілеєм Сущенка привітали сусіди по ШІЗО (він знаходиться не в загоні, а там – в так званому «безпечному місці») – пакетом з фруктами, горіхами і печивом.

Сущенко вражений тим, що виставка його малюнків має успіх, цікавить таку кількість людей: «Невпевнена спроба відволіктися від тиску психологічного і невизначеного майбутнього за допомогою паперу, ручки, цибулиння, чаю, бурякового соку і простого олівця вилилася в виставку …»

У камері у Романа температура +18 градусів, харчування триразове ( «в основному вуглеводне»), сон восьмигодинний. Він багато читає, в основному газети. Бібліотечний фонд в колонії менший, ніж в бібліотеці «Лефортово». І це в основному класика, видана в радянський період.

https://www.facebook.com/tatjana.lazda.LV/posts/10218928433505894

Раніше Сущенко намалював у російській колонії Софійський собор.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>