8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Сущенко намалював у російській колонії Софійський собор

Незаконно засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко надіслав з колонії у селі Утробіно Кіровської області новий малюнок – пейзаж із Собором Святої Софії.

Про це повідомляє Укрінформ.

На звороті малюнка він вказав: “Роман Сущенко. Січень 2019. Київ. Собор Святої Софії. ХІ ст. Папір, олівець, кулькова ручка, пастель, вода. Наші дні, селище Утробіно, Кірово-Чепецьк. Вятка”.

Попередніми малюнками українського політв’язня з колонії в Утробіно були зимовий пейзаж із Києво-Печерською лаврою, квітковий натюрморт, два малюнки, адресовані його сину, та “Руанський собор”.

Як повідомлялося, 15 лютого у Культурно-інформаційному центрі Посольства України у Франції (Париж) відбудеться виставка творчих робіт у жанрі образотворчого мистецтва «Мистецтво за ґратами» кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, який незаконно ув’язнений в Росії.

В рамках заходу будуть представлені 20 збільшених фотокопій малюнків Сущенка, створених у СІЗО “Лефортово”, звідки політв’язня етапували до колонії у Кіровській області.

Презентація виставки відбулася минулого року у Києві, потім картини показали у Брюссельському прес-клубі.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували до колонії №11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Раніше повідомлялося, що політв’язень Сущенко вперше за час ув’язнення мав тривале побачення з рідними.

Нагадаємо, РФ у Мінську відмовилася говорити про звільнення українських політв’язнів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>