15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Суддю, який виносив вирок Януковичу, відсторонили від роботи

Вища рада правосуддя 13 лютого ухвалили рішення про відсторонення від здійснення правосуддя строком на півроку суддю Оболонського райсуду Києва Констянтина Васалатія, який входив у колегію суддів у справі про держзраду президента-втікача Віктора Януковича.

Відповідне рішення опубліковане на сайті ВРП.

Повідомляється, що Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення притягнути суддю Оболонського районного суду міста Києва Васалатія Костянтина Анатолійовича до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове, строком на шість місяців, відсторонення від здійснення правосуддя.

Зазначається, що він також позбавлений права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язково має пройти курс   підвищення кваліфікації в Національній школі суддів України щодо суддівської етики та застосування цивільного процесуального законодавства і подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Раніше повідомлялося, що колишні посадовці режиму Януковича намагаються повернутися до влади через медіа та силові структури.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>