15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Колишні посадовці режиму Януковича намагаються повернутися до влади через медіа та силові структури

Одіозні функціонери часів правління Віктора Януковича намагаються повернути свій вплив, використовуючи своїх людей при владі.

Про це йдеться у статті на порталі «From-ua».

Зокрема, нагадується про те, що колишній заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов отримав в управління телеканал «Newsone». Також колишні регіонали з’являються на медійних майданчиках – телеканал «112», «Вєсті», Страна.юа» тощо.

Крім того, посадовці режиму Януковича опротестували в суді накладення економічних санкцій з боку ЄС. «Починаючи з березня 2014 року ЄС ввів економічні санакції проти 18 високопосадовців режиму Януковича. Однак за кілька років цей список зменшився мало не вдвоє, оскільки чиновникам із санкційного списку вдалося добитися їх скасування. В цьому побічно допомагали українські правоохоронні органи, котрі не змогли переконати Раду ЄС у винуватості представників колишньої влади», – зазначається у статті.

Також йдеться про те, що колишні регіонали намагаються взяти політичний реванш. Зокрема, у 2016 році ЗМІ повідомляли про створення партії «Альтернатива» на чолі з Андрієм Клюєвим та сином колишнього генпрокурора Артемом Пшонкою. І хоча партію зареєстровано не було, нині представники колишнього режиму представлені у кількох політичних силах: «Опозиційний блок – Партія миру та єдності», «Опозиційна платформа – за життя!», парламентські групи «Відродження» та «Воля народу». Як підкреслюється в публікації, у групі «Відродження працює Валерій Писаренко – креатура Андрія Портнова, який «й надалі готовий виконувати його доручення».

Присутні у владі і люди колишнього генпрокурора Віктора Пшонки. Зокрема, у статті згадується президент Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков, який працював на аналогічній посаді у Донецьку разом із дружиною Пшонки Ольгою. Журналісти підозрюють, що Ольга Пшонка досі має вплив на діяльність ТПП.

За словами колишнього заступника генпрокурора Олексія Баганця, правоохоронці, які працювали за часів Януковича, і надалі продовжують обіймати посади у прокуратурі, поліції та судах.

«Вони працюють прокурорами областей, керівниками структурних підрозділів в центральному апараті ГПУ, заступниками прокурорів областей. Навіть у Верховному суді працюють ті, хто обслуговував інтереси колишньої влади, виносив вироки по Тимошенко та Луценку та переслідували основних опонентів Януковича», – заявив Баганець.

Проте політолог Володимир Фесенко, якого цитують у публікації, має сумніви щодо повернення найбільш одіозних представників режиму Януковича до України. За його словами, це можливо лише в тому випадку, якщо влада в країні зміниться, і ставлення до колишніх пом’якшиться.

Як зазначалося, у травні 2017 року Інтерпол заявив про зняття з розшуку посадовців колишнього режиму, зокрема, екс-прем’єра Миколу Азарова, колишнього глави АП Андрія Клюєва, колишніх міністрів Едуарда Ставицького, Раїсу Богатирьову, Олександра Клименка, екс-глави НБУ Сергія Арбузова, депутатів Сергія Клюєва та Юрія Іванющенка. У листопаді минулого року генпрокурор Юрій Луценко, повідомляв, що сам Янукович досі значиться у списку розшукуваних Інтерполу.

Нагадаємо, Віктора Януковича засудили до 13 років в’язниці.

Крім того, захист Януковича збирається оскаржити обвинувальний вирок.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>