10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

“Судді мають піти у відставку”: прем’єр-міністр Вірменії Пашинян різко висловився про судову систему країни

Прем’єр-міністр Вірменії Нікола Пашинян оголосив про рішення «хірургічного втручання» в судову систему країни.

Про це повідомляє Громадське.

«Усі без винятку судді повинні бути піддані веттингу. Суспільство повинно мати повну інформацію про майно, зв’язки, домовленості суддів. Всі судді, в результаті рішень яких ЄСПЛ прийняв акти не на користь Вірменії, повинні бути звільнені з посад. Всі судді, які знають, що не можуть бути чесними, також повинні подати у відставку», — заявив глава уряду.

Пашинян заявив, що в парламенті повинна проводитися відповідна законодавча робота по втіленню в життя цих ідей. Якщо для цього потрібні будуть конституційні зміни, то влада повинна піти на це. Якщо потрібен буде референдум, то необхідно його провести.

«Очевидно, що рішення судової системи не користуються довірою народу і суспільства. Я це говорю не тільки як прем’єр, а й як представити народу Вірменії. Народ Вірменії своїм волевиявленням сформував законодавчу владу, уряд», — зазначив він.

За словами Пашиняна, населення сприймає судову владу як залишок колишньої корумпованої системи, де постійно готуються змови проти народу. У зв’язку з цим впровадження механізмів перехідного правосуддя є необхідністю. Він додав, що «нелегітимність судової системи загрожує нацбезпеці і стабільності нашої країни».

Глава уряду також вважає, що через органічний зв’язок із старою системою суди анулюють колосальну роботу слідчих органів, які виявляють численні факти корупційних проявів минулого. Пашинян сказав, що ще рік тому він сподівався, що суди «покаются» і переглянуть свої цінності. Але цього не сталося, і можливість судової системи удостоїтися довіри він вважає вичерпаною.

Нагадаємо, раніше Пашинян сказав, що Україна і Росія друзі для його країни, а прямої відповіді щодо анексовного Криму спробував уникнути.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>