15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Суд у справі теракту в Charlie Hebdo почнеться у квітні 2020 року

У Франції визначили терміни судового розгляду справи обвинувачених в причетності до терактів 2015 року в редакції журналу Charlie Hebdo і супермаркеті Hyper Cacher.

Про це повідомляє Le Figaro.

Видання, посилаючись на судові джерела, повідомляє, що суд запланований з 20 квітня по 3 липня 2020 року.

14 підозрюваних повинні постати перед спеціальним судом присяжних. Їх звинувачують у наданні матеріально-технічної підтримки братам Куаші і Амеді Кулібалі.

Справка. Терористичний акт в редакції Charlie Hebdo стався 7 січня 2015 року. В результаті нападу озброєних ісламських бойовиків загинули 12 осіб, 11 були поранені.

Напад здійснили брати Саїд і Шериф Куаші, які були вбиті 9 січня під час спецоперації французької поліції.

Через кілька годин після теракту в редакції Сharlie Hebdo Амеді Кулібалі, який підтримував зв’язок з братами Куаші, поранив з пістолета 32-річного чоловіка в 10 кілометрах на північний захід від Парижа.

8 січня він застрелив співробітницю поліції і поранив співробітника дорожньої служби в місті Монруж на південь від Парижа. 9 січня Кулібалі, озброєний автоматичною зброєю, захопив магазин кошерних продуктів в Парижі.

Під час захоплення загинули 4 людини. Кулібалі взяв в заручники 15 осіб і вимагав не штурмувати будівлю в містечку Даммартен-ан-Гоель, де на той момент сховалися брати Куаші. Увечері спецпідрозділ штурмував супермаркет та застрелив терориста.

Нагадаємо, раніше СБУ попередила теракт у Запоріжжі, коли терорист поклав взривний пристрій біля дитячого майданчику.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>