8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Суд у справі Штепи знову перенесли – не прийшли адвокати

Засідання харківського суду у справі екс-мера Слов’янська Нелі Штепи, обвинуваченої в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створення терористичної групи, не відбулося: адвокати не прийшли.

Про це кореспонденту “Укрінформу” розповів адвокат Олександр Тананакін.

“Засідання суду не відбулося, тому що троє адвокатів, в тому числі, і я, зайняті в інших судових провадженнях за межами Харкова”, – зазначив Тананакін.

За його словами, суд перенесено на 15 квітня, на 14:30.

“Штепа приїжджала на суд, стан її здоров’я стабільний, Відразу після оголошення про перенесення засідання вона поїхала до Слов’янська”, – додав адвокат.

За словами адвоката, це буде підготовче засідання в зв’язку зі зміною суддівської колегії: “Очікується, що прокуратура запропонує розглянути питання про обрання для Штепи запобіжного заходу. З різних причин його не обрали з січня 2018 року”.

13 березня засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі екс-мера Слов’янська Нелі Штепи не відбулося: Штепа продовжує лікування в кардіологічному відділенні лікарні за місцем проживання.

4 березня засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Штепи не відбулося: вночі Штепу госпіталізували до лікарні в Слов’янську, з діагнозом загострення хронічної хвороби серця.

25 лютого засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Штепи не відбулося: суддя на лікарняному. Штепа до Харкова не приїжджала, за словами адвоката Олександра Шадріна, вона на медобстеженні.

25 січня засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Штепи не відбулися: Штепа знаходиться в лікарні Києва на медобстеженні.

22 листопада 2018 року засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова у справі Штепи не відбулося у зв’язку з різким погіршенням її здоров’я. Вона перебуває вдома, за місцем проживання, і отримує медичну допомогу в зв’язку з попереднім діагнозом інсульт.

За словами адвоката Шадріна, Штепа перебуває в Слов’янську: “До рішення суду про запобіжний захід вона має цілодобово перебувати вдома”.

5 червня 2018 року після десятого відводу суддів визначено новий, 11-й за ліком з 2014 року склад суддівської колегії у справі Штепи, який розглядатиме її справу заново.

Прокуратура Харківської області наполягає на утриманні Штепи в СІЗО.

Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов’янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв’ю для російських видань зроблені “під дулом автомата”. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Раніше ми писали про те, що Шевченківський райсуд Києва під час розгляду справи щодо колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова відмовив стороні захисту у відводі прокурора.

9 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>