6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Суд відмовив Насірову у відводі прокурора

Шевченківський райсуд Києва під час розгляду справи щодо колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова відмовив стороні захисту у відводі прокурора.

Про це повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

“У Шевченківському районному суді міста Києва продовжується судовий розгляд кримінального провадження про обвинувачення екс-голови ДФС України та керівника Департаменту ДФС України. Так, в ході засідання суд розглянув та відмовив у задоволенні заяви сторони захисту про відвід прокурора”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на цьому судовому засіданні прокурор продовжив оголошувати обвинувальний акт – станом на 28 березня було оголошено 471 із 774 аркушів.

Наступне засідання призначено на 3 квітня 2019 року.

Екс-голову ДФС Романа Насірова затримало НАБУ 2 березня 2017 року в рамках розслідування “газової справи” екс-депутата Олександра Онищенка, проте через два тижні відпустили під заставу у розмірі 100 млн грн.

Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова, за даними слідства, завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС, проте 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на цій посаді. Кабмін оскаржив це рішення.

Нагадаємо, у Насірова знайшли рахунок у Британії із 300 тисячами доларів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>