6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Суд у Швеції виправдав трьох фігурантів справи про хабарі дочці покійного президента Узбекистану

Суд шведського Стокгольма 15 лютого виправдав трьох екс-керівників телекомунікаційного гіганта Telia (колишня TeliaSonera) у гучній справі про хабарі в майже 350 мільйонів доларів старшій дочці покійного президента Узбекистану Іслама Карімова.

Так, суд визнав невинуватість колишнього фінансового директора і віце -президента Telia Теро Ківісаарі, колишнього виконавчого директора Ларса Нюберга і екс-головного радника євразійського бізнес-напрямку компанії Улі Туіма, – передає Радіо Свобода.

Троє представників Telia постали перед судом у вересні минулого року за підозрою у виплаті Гульнарі Карімовій 350 мільйонів доларів в обмін на ліцензію за вихід цієї шведської телекомунікаційної компанії на ринок Узбекистану. Зрештою, суд заявив, що не було доведено, що Гульнара Карімова займала якусь офіційну посаду, пов’язану з телекомунікаційним сектором в Узбекистані, що було головним аргументом прокурора.

Telia не єдина міжнародна телекомунікаційна компанія, яку звинувачують у підкупі узбецьких чиновників.

У 2015 році щодо Гульнари Карімової в Швеції, Швейцарії та США відкрили кримінальні справи: їй висунули звинувачення в привласненні близько мільярда доларів. Передусім йшлося про хабарі, які Карімова отримувала щонайменше від шести телекомунікаційних компаній. В Узбекистані Карімову також звинуватили у фінансових зловживаннях на суму близько 53 мільйонів доларів.

Минулого року влада Великобританії хотіла накласти арешт на майно Гульнари Карімової.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>