9.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Суд Польщі прийняв історичне рішення щодо України

Конституційний суд Польщі визнав неконституційними зміни до закону про Інститут національної пам‘яті, зокрема, щодо застосування в ньому термінів «український націоналізм» та «Східна Малопольща».

Зміни дозволяли відкривати кримінальні провадження проти осіб, які “заперечують злочини українських націоналістів в 1925-1950 роках, а також злочини українських формувань, які були колабораціоністами III Рейху під час Другої світової війни”.

“Таким чином, чітка позиція Президента України та української делегації були підтверджені і юридично”, – повідомляє віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко на своїй сторінці у Facebook

“Це рішення закриває одне із принципових для нас питань, що викликало серйозну напругу у двосторонніх україно-польських відносинах останнім часом”, – повідомляє Розенко.

Президент України подякував Президенту Польші за допомогу у вирішенні цього питання.

“Дякую Президенту Польщі Andrzej Duda за ініціювання провадження, і щиро вітаю рішення Трибуналу. Працюємо далі на зміцнення українсько-польського партнерства”, – повідомив Президент Порошенко у Facebook.

Як повідомлялося, Польща нагородила Сенцова за внесок у ствердження людської гідності та закликає посилити санкції проти Росії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>