13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Стефанчук розповів, як команда Зеленського буде реформувати судову систему

Радник Зеленського Руслан Стефанчук розповів журналісту ІНФОРМАТОРа, що команда Зеленського планує зробити з Вищою кваліфікаційною комісією та Вищою радою правосуддя.

На думку Руслана Стефанчука, за кваліфікацію суддів та притягнення їх до дисциплінарної відповідальності повинен відповідати один орган.

“В нашому плані дії передбачено, що і Вища кваліфікаційна комісія і Вища рада правосуддя потребує свого перезавантаження і потребує нового підходу, тому що той дисциплінарний та кваліфікаційний підхід, який існує сьогодні неприйнятний. Моя особиста ідея, яку я буду відстоювати на робочій групі, що не треба ніякої Вищої кваліфікаційної комісії, повинна бути одна Вища рада правосуддя. Вона повинна нести відповідальність за кваліфікацію суддів, за дисциплінарку суддів, за відбір. Повинен бути один орган, який несе відповідальність. Тільки з’являється два органи – це безвідповідальність. І тільки тоді можна буде навести порядок, коли буде зрозуміло, що є орган, є відповідальність, є з кого спитати”, – повідомив Стефанчук.

На питання журналіста, хто повинен призначати членів Вищої ради правосуддя, радник Зеленського повідомив, що це лише технічне питання.

“Я думаю що це лише технічне питання, для мене важливо не хто повинен призначати, а хто там буде. Я глибоко переконаний, що там повинні бути і міжнародні експерти і представники громадянського суспільства і професійні судді, які можуть підтвердити свою репутацію. Там не повинно бути людей, які по третьому, четвертому, п’ятому разу не доводять свою ефективність”, – відповів на питання Стефанчук.

Також Стефанчук заявив, що бар’єр у 3% дозволить омолодити кров у парламенті. 

Також Інформатор пропонує ознайомитися з темою призначення членів у Вищу раду правосуддя.

Фото – facebook.com/ruslan.stefanchuk

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>