8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Бар’єр у 3% дозволить омолодити кров у парламенті, – Стефанчук

Журналіст ІНФОРМАТОРа отримав коментар від представника президента в парламенті Руслана Стефанчука відносно змін до виборчого законодавства України.

“Ті домовленності, які були по двох основних позиціях, не були виконані. А відповідно ми отримали відношення Верховної Ради до вибору народу. Ще раз підкреслюю, ми за відкриті списки, за прийняття виборчого кодексу. Це ті задачі, які поставив Володимир Зеленський, але ми розуміємо, що налаштування на зміну, лібералізацію виборчого законодавства у Верховної Ради немає. Ми розуміємо, що закриті списки – не найкращий варіант. Але це був предмет компромісу між Верховною Радою і президентом”, – розповів представник президента в парламенті Руслан Стефанчук.

Він вважає, що прохідний бар’єр в 5% потрібно знижувати.

“5% – це те, що критикувалося з боку Венеціанської комісії. Це високий бар’єр, який не дає можливості зайти в Раду тим людям, які мають якусь силу, але через олігархізовані ЗМІ не можуть пробитися до влади, але мають певний рівень підтримки. 3% – це теж дуже високий рівень, але він дає можливість “омолодити кров” у парламенті. Не може бути такий закостенілий парламент, який ґрунтується на олігархічних домовленостях. Ми даємо можливість оновити організм. Мені здається, що допуск молодих і прогресивних сил, які можуть мати підтримку на рівні 3%, це достатня підтримка, щоб отримувати вплив”, – прокоментував Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, що вдова військового Юлія Кирилова розповіла про зустріч з президентом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>