19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Стан політв’язня Бекірова стрімко погіршується

Стан тяжкохворого політв’язня Едема Бекірова стрімко погіршується в умовах СІЗО. У нього прогресує цукровий діабет, гіпертонія і збільшення підшлункової залози.

Про це омбудсмен Людмила Денісова написала в Facebook.

“Я неодноразово зверталася до Уповноваженого з прав людини в РФ з проханням невідкладно вжити заходів щодо госпіталізації та лікування кримського татарина. Усунувшись від особистого втручання, Тетяна Москалькова доручила так званому “уповноваженому з прав людини” в окупованому Криму Людмилі Лубіній перевірити стан здоров’я ув’язненого. Та, нібито, відвідавши Бекірова у СІЗО-1 в Сімферополі, спростувала інформацію про погіршення стану його здоров’я”, – повідомила Денісова.

Але все ж Едема Бекірова відправили до лікарні на обстеження до кардіолога та ендокринолога, зазначила Денисова.

“Попри висновки лікарів про задовільний стан, йому порадили збільшити кількість одиниць інсуліну. Це свідчить про те, що у Едема прогресує цукровий діабет. Крім того, Бекіров скаржиться на постійний біль у серці через гіпертонію, що призводить до задишки. Велика кількість інсуліну призвела до збільшення підшлункової залози. Це спричиняє нестерпний біль. Також він потерпає від сильного головного болю та набряклості тіла. А ліва нога взагалі атрофується через малорухливість”, – написала омбудсмен.

Вона знову звернулася до Тетяни Москалькової з проханням невідкладно вжити заходів для забезпечення прав громадянина України Едема Бекірова.

“Тільки надання йому кваліфікованої медичної допомоги в умовах стаціонарного лікування може запобігти фатальним наслідкам для здоров’я. На зволікання немає часу”, – заявила Денісова.

Раніше ми писали, що Балуху продовжили утримання в штрафному ізоляторі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>