11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Стало відомо, хто платить за кораблі НАТО в українських портах

Захід кораблів Північноатлантичного альянсу до портів у Чорноморському басейні, зокрема і українських, відбувається за власні кошти держав-членів НАТО.

Про це розповів Глава місії України при НАТО Вадима Пристайко 2 квітня під час бліц-інтерв’ю УНН.

“Захід відбувається за власні кошти держав-членів НАТО. Взагалі у НАТО кожна країна фінансує свою участь у операціях і місіях самостійно. Тобто, коли країни (кораблі країн – ред.) заходять, це не тільки їхня політична воля, це і серйозні бюджетні витрати. Уявіть собі канадський корабель, який, скажімо, заходить в український порт – він пройшов половину Світу”, – сказав дипломат.

З його слів, Україна також допомагає у фінансовому аспекті: наприклад, забезпечує підтримку у портах, проведення кораблів, заправку тощо.

“Є ще одна важлива для нас домовленість. Після захоплення нашого флоту у Донузлаві в Криму, у наших моряків залишилось не так багато можливостей ходити на військово-морських кораблях. Відтепер вони мають можливість виходити в море на кораблях держав-членів НАТО, проходять там стажування і повертаються із набутим досвідом додому”, – додав Пристайко.

Нагадаємо, інспектор поліції охорони із зарплатою у 9,5 тисяч купив третю квартиру в столиці за 2,3 мільйони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>