15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

США розгорнули в Ізраїлі сучасну протиракетну систему

Сполучені Штати вперше розгорнули в Ізраїлі високотехнологічну систему протиракетної оборони THAAD, підкресливши спільну разом з ізраїльською стороною стурбованість розвитком ракетних програм в Ірані.

Про це пише “Укрінформ”.

“Батарея THAAD, яка доставлялася (до Ізраїлю – ред.) зі США та Європи, прибула в понеділок на базу ВПС на півдні країни”, – підтвердив у понеділок журналістам представник ізраїльської армії Джонатан Конрікус.

Ізраїль вже має розвинуту багаторівневу систему протиракетної оборони, здатну перехоплювати великий діапазон ракет противника – від далекого до ультракороткого радіусу дії. Натомість американська система THAAD, яка спеціалізується головним чином на перехопленні балістичних ракет, посилить систему ПРО держави.

Американські військові, зі свого боку, зауважили, що розгортання системи THAAD підтверджує “тривалу прихильність Сполучених Штатів регіональній безпеці Ізраїлю” та демонструє, що американські сили можуть “реагувати швидко й непередбачувано на будь-яку загрозу в будь-якому місці”.

Ізраїльське керівництво неодноразово висловлювало занепокоєння з приводу ракетної програми Ірану, а також величезного арсеналу ракет Хезболли в сусідньому Лівані.

Нагадаємо, американські конгресмени ініціювали розслідування зловживання президентом США Дональдом Трампом владою.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>