15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

США нарощують темпи будівництва авіаносців

Компанія Huntington Ingalls Industries повідомила 3-го січня про отримання від ВМС США контракту на парне будівництво кораблів типу Gerald R. Ford.

Про це інформує UMP.

У кінці минулого року Міноборони США повідомило Конгрес про намір оплатити будівництво відразу двох авіаносців. Позавчора стало відомо, що компанія Huntington Ingalls Industries офіційно повідомила про підписання контракту з військовим відомством і буде будувати кораблі Enterprise (CVN-80) і CVN-81 єдиним лотом.

Ще раніше – у березні минулого року військове командування відправило компанії запит на розрахунок вартості одночасного будівництва відразу двох авіаносців. Тоді у ВМС США розраховували, що зможуть заощадити від $1 до $2,5 млрд. На верфі Newport News Shipbuilding, що належить Huntington Ingalls Industries, порахували, що одночасне будівництво третього і четвертого кораблів типу Gerald R. Ford дозволить заощадити близько $2 млрд, і це з урахуванням того, що фінансування будівництва авіаносця Enterprise (CVN-80) вже почалося.

Крім економії фінансів, «оптова» покупка кораблів дозволяє значно прискорити введення їх в експлуатацію. Так, флот зможе отримувати авіаносці з інтервалом у 3-4 роки, а не 5 років, як це відбувається зараз.

У 80-ті роки Міноборони США вже замовляло парне будівництво авіаносців. Так були побудовані кораблі типу Nimitz CVN-72 і CVN-73, а також CVN-74 і CVN-75. Тоді флоту вдалося заощадити близько 10% вартості матеріалів, а також скоротити терміни будівництва авіаносців.

Нагадаємо, що нещодавно Трамп звільнив міністра оборони США.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>