19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Співробітник Посольства України в Греції отримав відшкодування за знищений під час теракту автомобіль

Головний спеціаліст (господарські питання з в.о. водія) Посольства України в Грецькій Республіці Анатолій Кривохижа отримав матеріальну компенсацію від уряду Греції.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації дипломатичного співробітника.

Сьогодні, 11 квітня Кривохижа задекларував прибуток у розмірі 966 тисяч 32 гривні.

Ці гроші Кривохижа отримав від міністерства фінансів Грецької Республіки як компенсацію за знищене внаслідок теракту 2018 року авто. Мова йде про приватне авто водія посольства.

У ЗМІ відсутня інформація про авто співробітника українського посольства, яке постраждало внаслідок теракту у Греції. Однак лише при одному теракті у цій країні 2018 року були знищені автомобілі. 15 липня потужний вибух прогримів в нічному клубі в афінській гавані Пірей. Постраждалих не було. Місцева влада повідомила лише про те, що в момент вибуху заклад було закрито. Тим часом, вибух був такої сили, що обрушилася одна зі стін. Було завдано шкоди навколишнім будинкам і припаркованим поблизу автомобілям. За попередніми даними, спрацював саморобний вибуховий пристрій. Відповідальність за теракт на себе так ніхто і не взяв.

У декларації Кривохижі за 2018 рік автомобіля немає. А у деклараціях за 2017 та 2016 роки фігурує автомобіль Volvo ХС90 2014 року випуску.

Але вартість авто, зазначена у декларації – 557 тисяч 810 гривень, а компенсація від грецького уряду майже вдвічі більша – 966 тисяч 32 гривні. Можливо, під час теракту постраждав незадекларований автомобіль співробітника посольства. Або Кривохижа отримав від грецького Мінфіну більше, ніж коштує його авто.

Нагадаємо, депутат від БПП з початку року збагатився на 124 мільйони гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>