2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Солдати навиворіт. Як членів партії “Свободи” висміювали в інтернеті

В 2015 році однією з найгарячіших тем у соцмережах стало активне обговорення теми каски Тягнибока.

Олег Тягнибок вирушив у зону АТО, щоб привітати свою політсилу з річницею створення батальйону, набраному переважно зі свободівців. Акція отримала назву “Рік “Карпатській Січі” – єдиному добровольчому батальйону, що залишається на передовій. Олег Тягнибок вітає побратимів біля Донецького аеропорту”. Разом із привітанням поширили світлини з лідером “Свободи”, який зробив селфі десь поблизу передової.

каска Тягнибока

Після публікації світлини лідер “Свободи” одразу ж потрапив під зливу критики в інтернеті. Найголовнішим докором був у тому, що Тягнибок задом наперед натягнув на голову кевларовий шолом. При тому, ані він, ані його оточення не порадили своєму “вождю” як правильно носити на голові захисний обладунок.

На захист свого партійного провідника кинулися численні члени “Свободи”, заявляючи, що з каскою усе гаразд, і одягнена вона правильно. Військовий Ярослав Лисенко навіть експеримент на собі поставив: надів шолом задом наперед, і виклав фотозвіт, запевнивши, що натягнути каску так неможливо, інакше буде боляче голові.

каска Тягнибока2

Вчора під шквал критики потрапив кандидат в депутати від партії “Свобода” Михайло Головко.

Члена ВО “Свобода” у липні 2014-го помітили у зоні проведення Антитерористичної операції в випрасуваній сорочці та шкіряній куртці зі зброєю в руках.

У вбранні нардепа особливо виділяється взуття. Якщо порівняти його з чоботами українських військових, то стає зрозуміло, що Головко приїхав на схід точно не воювати. Така форма одягу народного обранця у поєднанні зі зброєю та показною серйозністю викликали неоднозначну реакцію у ЗМІ. Деякі журналісти називали це показухою та піаром на війні.

Подібний піар з боку націоналістів зі “Свободи”, які часто заявляли про свою відданість Україні та називали себе лідерами націонал-патріотичного руху України, виявилися “солдатами навиворіт”. Вони не тільки не вміють вдягати шолом, а ще їздять у зону АТО, щоб сфотографуватися з українськими героями в новеньких черевичках.

Василь Тростянець

для ІНФОРМАТОРа

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>