19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Смоленська катастрофа: засудили ексглаву канцелярії польського прем’єра

Суд Польщі визнав екскерівника канцелярії прем’єр-міністра країни Томаша Арабського винним в тому, що він, всупереч своїм обов’язкам, не вжив заходів для гарантування безпеки візиту президента країни Леха Качинського до Смоленська 10 квітня 2010 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Радіо Польща.

Зазначено, що Арабський «дозволив користуватися спеціальним повітряним транспортом, знаючи, що в Смоленську немає аеропорту, де може бути здійснена посадка, що викликало реальну небезпеку».

За рішенням суду він засуджений до 10 місяців позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на два роки. Секретар канцелярії прем’єр-міністра по тій же справі засуджено до шести місяців позбавлення волі з відстрочкою на рік, решту обвинувачених суд виправдав.

Звинувачення проти екскерівника Канцелярії та інших чиновників було висунуто в 2016 році. За словами адвоката Арабської, в обов’язки його підзахисного не входили ні вибір місця приземлення, ні перевірка стану аеропорту.

Нагадаємо, на елементах корпусу польського літака Ту-154М, який розбився під Смоленськом у 2010 році, а також на тілі принаймні однієї жертви катастрофи виявлено сліди вибухівки. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>