8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

«Слуга народу» має назвати свого прем’єра ще до виборів, – експерт

Партія «Слуга народу», яка заявляє, що готова після позачергових парламентських виборів самостійно формувати новий склад Кабінету Міністрів, має ще до 21 липня назвати свою кандидатуру на пост прем’єр-міністра України.

Таку думку у коментарі виданню ІНФОРМАТОР висловив політичний експерт Мар’ян Ощановський.

«Керівники «Слуги народу» говорять, що будуть самостійно формувати новий склад уряду. Якщо вони розраховують набрати 50%+ і не збираються домовлятися з жодною іншою партією, то було б логічно, якби партія Зеленського вже найближчим часом, ще до завершення виборчого процесу назвала своїх кандидатів на пост прем’єра та на інші міністерські посади. Якщо вони не планують ділити портфелі в уряді з іншими політсилами, думаю, було б правильно, якби суспільство вже зараз, а не восени, почуло, кого Зекоманда бачить на ключових посадах в Кабміні», – прокоментував експерт.

«Багатьох здивувало, що Юрій Бойко має найвищий рівень підтримки серед суспільства як потенційний кандидат на прем’єрський пост. В силу ще й цього факту Зеленському і його партії варто було б не затягувати з озвученням своїх кандидатур на посади в уряді», – зазначив він.

Озвучив експерт і своє бачення щодо діяльності «Слуги народу» в новому парламенті.

«Не думаю, що від «Слуги народу» одразу після обрання в Раду варто очікувати якихось кардинальних рішень. Справа в тому, що «Слугу народу» важко назвати командою однодумців. Де-факто, у Раду партія йде не з програмою, а з набором індивідуальних ідей. Судіть самі. Нещодавно другий номер партії Руслан Стефанчук заявив, що Україні потрібен двопалатний парламент, а буквально вчора перший номер «Слуги народу» Дмитро Разумков зізнався, що залишається прихильником однопалатної моделі парламенту. Схожа ситуація в Зекоманді і по багатьох інших питаннях. Мені важко уявити, що з приходом «Слуги народу» до ВРУ ситуація в партії різко зміниться», – сказав він.

Нагадаємо, Стефанчук розповів, як команда Зеленського буде реформувати судову систему

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>