9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

“Слабкий закон – це відсутність сили”: письменниця Ніцой висловилася з приводу ситуації навколо української мови

Письменниця Лариса Ніцой висловила впевненість у тому, що боротьбу за українську мову в Україні необхідно реалізовувати за допомогою сили.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

https://www.facebook.com/larysa.nitsoi/posts/2419403768091741

Під нею вона має на увазі ухвалення жорстких законів без будь-яких компромісних поступок.

«От скажіть мені, скільки можна нюняти: «Але не силою, але не силою…» Силою! М’якою. Так говорить Далай Лама: «Українці, робіть все м’якою силою». Що таке м’яка сила? Це закон. Жорсткий. Жорсткий закон — це м’яка сила», — підкреслила вона.

Ніцой додала, що закон про статус державної мови повинен бути розписаний настільки чітко і детально, щоб ні у кого не виникало до нього жодних питань. У тому числі він повинен передбачати істотні штрафи за його порушення.

«Змазаний закон без покарань — слабкий закон. Слабкий закон — це відсутність сили. «Але не силою… Але…» Силою! Тому що поважають тільки силу. Об слабких витирають ноги. Такі закони життя. Принаймні, сьогодні. Люди поважають сильних людей. Країни поважають сильні країни», — впевнена письменниця.

Підсумовуючи, вона запропонувала реалізовувати такий підхід в Україні, беручи приклад із Франції. За її словами, в статті 15 закону про французьку мову йдеться, що субсидії та соціальні виплати дають тільки тим, у кого немає порушень цього документу.

«Якщо тобі дали субсидію, а ти порушив закон про французьку мову, — поверни субсидію державі. Сила. То як? Будемо далі нюняти?» — звернулася Ніцой із риторичним запитанням до українців.

Раніше Ніцой заявила про те, що вона готова стати міністром культури.

Також письменниця подала до суду на міністра освіти і науки України Лілію Гриневич через антиукраїнську мовну політику.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>