11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Скорочення депутатів до 250 і скасування недоторканності викорінять бардак, який є у Раді, – експерт 

Скорочення кількості народних депутатів до 250-ти чоловік і скасування депутатської недоторканності дозволять викорінити бардак, який є зараз у Верховній Раді.

Таку думку у коментарі виданню ІНФОРМАТОР висловив політичний експерт Мар’ян Ощановський.

«Верховна Рада – дуже неефективний державний орган. Чимало законопроектів не приймаються лише тому, що значна частина нардепів просто не ходять на роботу. Проблема в тому, що багато хто з них стали депутатами лише заради недоторканності, а робота у Раді їх мало цікавить. Якщо зменшити чисельність депутатів і скасувати недоторканність, до парламенту потраплятимуть лише ті політики, які справді хочуть займатися законотворчою діяльністю», – сказав він.

Також, за його словами, важливо наділити ВРУ реальними повноваженнями щодо контролю за діяльністю президента, аби жоден гарант Конституції не зміг стати узурпатором.

«Зараз по факту президент не підзвітний Раді і не існує реальних механізмів парламентського контролю за його діяльністю. Тому важливо, щоби в державі був діючий закон про імпічмент, і в депутатів з’явилася реальна можливість усувати президента з посади, якщо для цього є підстави», – зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно лідер Радикальної партії Олег Ляшко запропонував новообраному президенту Володимиру Зеленському одночасно з парламентськими виборами провести референдум про скорочення чисельності складу Верховної Ради до 250 депутатів.

Крім цього, Ляшко наполягає на необхідності прийняти закони про імпічмент і ТСК, запровадити відкриті виборчі списки та скасувати недоторканність суддів, народних депутатів і президента.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>