11 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Сертифікати ЗНО: стало відомо про нововведення для абітурієнтів

В Українському центрі оцінювання якості освіти проаналізували Умови прийому до вищих навчальних закладів у 2019 році – щоб з’ясувати, для вступу на які спеціальності абітурієнтам доведеться нести інші, ніж у 2018-му, сертифікати ЗНО.

Лідером став медичний напрям, проте зміни є і для інших галузей знань, пише Експрес.

— Які новації чекають абітурієнтів?

— До закладу вищої освіти потрібно буде подати три сертифікати незалежного оцінювання, — каже Лариса Середяк, директорка регіонального центру оцінювання якості освіти. — Перший з них — з української мови та літератури. Другий і третій предмети в 2019 році можна буде обирати з двох варіантів — нагадаю, у попередній вступній кампанії для вибору був доступним лише третій предмет.

— Для яких галузей знань передбачено найбільше змін у сертифікатах ЗНО?

— Лідером є напрям “Охорона здоров’я”. Минулого року другим предметом була біологія, цього — можна обирати — біологія чи хімія. Третій сертифікат ЗНО повинен бути з фізики або з математики.

Для деяких спеціальностей галузі “Культура і мистецтво” другий предмет можна обрати — поміж історією України і фізикою. А для вступу на “Менеджмент соціокультурної діяльності” абітурієнтам тепер потрібно буде складати математику як другий предмет, а третій — обирати між географією та іноземною мовою.

Для вступу на “Психологію” треба буде складати ЗНО з математики, натомість біологія тепер не буде обов’язковою — її можна обирати як третій предмет разом з іноземною мовою. Для деяких спеціальностей із “Природничих наук” тепер основою буде не фізика, а математика, яка йде другим предметом, натомість фізика залишається третім — на вибір з іноземною мовою. Так само буде і для спеціальності “Середня освіта (Фізика)”

Нагадаємо, трьох поляків судитимуть за підпал спілки угорців в Ужгороді.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>