10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Березенко Сергій Іванович

Сергій Іванович Березенко –  український політик, член президії центральної ради партії Блок Петра Порошенка «Солідарність».

10601-1_large

Фото: slovoidilo.

Народився 11 квітня 1984 року у м. Вінниця, – повідомляє Вікіпедія.

Життєпис

Народився у родині лікарів. Дитинство провів на Вінниччині. На початку 90-х років родина переїхала до Києва, де майбутній політик пішов у школу. Племінник Анатолія Матвієнка.

З 1991 по 2001 навчався в Києво-Печерському фізико-математичному ліцеї № 171 «Лідер».

У 2001 році, після закінчення школи із золотою медаллю, вступив до Національного університету «Києво-Могилянська академія», де навчався на факультеті економічних наук. У 2005 році здобув ступінь бакалавра економічної теорії та продовжив навчання за програмою спеціаліста економічної теорії.

У 2005 році працював на посаді аналітика фондового ринку в ЗАТ «Тект-Брок». Отримав сертифікат торговця цінними паперами в Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

З вересня 2005 року працював на посаді генерального директора ТОВ «Українська бурова компанія».

Політична діяльність

З 2004 по 2005 роки був членом Української республіканської партії «Собор». У 2005 році очолив Всеукраїнську громадську організацію «Український Молодіжний Собор». З 1 січня 2006 року безпартійний.

З червня 2006 року — радник Київського міського голови Леоніда Черновецького з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму. З вересня 2006 року очолює Головне управління у справах сім’ї та молоді Київської міської державної адміністрації.

З 2006 по 2014 роки був депутатом Київської міськради від «Блоку Леоніда Черновецького».

З 10 червня 2014 по 27 серпня 2015 — керівник Державного управління справами.

30 квітня 2015 року призначений відповідальним за реалізацію проектів Ради регіонального розвитку на Чернігівщині.

26 липня 2015 року переміг на проміжних виборах народного депутата України в Чернігові з результатом у 35,90 %. Висувався від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Відрив від найближчого переслідувача, Геннадія Корбана склав більше 20 %. Підтримка склала 17 782 голосів, що з урахуванням явки (35 %) складає 12,25 % всіх виборців. В процесі виборів і після них на адресу переможця і його головного опонента Корбана лунали чисельні звинувачення у підкупі виборців. Щодо Березенка — прямий підкуп виборців, використанні адміністративного ресурсу і чорного піару та інших порушеннях виборчого законодавства. Численні звинувачення у підкупі виборців лунали також і на адресу Корбана, іншого кандидата, головного супротивника під час виборів, однак у суді звинувачення проти обох кандидатів доведені не були.

З 28 серпня 2015 року — позаштатний радник Президента України.

2 вересня 2015 року Сергій Березенко приступив до виконання обов’язків народного депутата Верховної Ради України. На позачерговому засіданні парламенту він зачитав присягу.

Родина

Батько – Іван Березенко – співвласник трьох компаній: інвестиційного ТОВ “Компас”, “НТЦ” Аквакультура “і” Граніон Сервіс “.

Дядько Березенко – Анатолій Матвієнко є нардепом від Блоку Петра Порошенка.

З дружиною Уляною виховують трьох синів Олександра, Івана і Луку. Старші, так само як і батько, вчаться в ліцеї “Лідер”. Молодший народився кілька місяців тому. Дружина в своєму інтерв’ю в друкованих ЗМІ охарактеризувала чоловіка як людину відповідальну, але непростого в роботі. Вона каже, що Березенко працює по 20 годин на добу і дуже вимогливий як до себе, так і до інших.

Декларація

Згідно з декларацією, у 2014 році Березенко заробив 198 тис. Грн. Три чверті цієї суми – заробітна плата. Розрахунки показують, що в минулому році вона становила майже 14 тис. Грн на місяць. Решта доходів – страхові виплати. Сім’я мала більш вдалий фінансовий рік – в декларації вказано, що члени сім’ї в минулому році заробили більше 1 млн грн. Левова частка цього прибутку – від підприємницької чи незалежної професійної діяльності.

На рахунках в банку особисто Березники тримає майже 1200000 грн. Його сім’я накопичила вдвічі менше – 512 тис. грн.

Має у власності квартиру площею 120 кв. м., приватний автопарк складається з двох авто: Рorsche Сayenne 2011 року випуску і Mercedes Benz GL 350 2013 року.

Дружина Березенко розповіла журналістам, що її чоловік рідко управляє автомобілем. Найчастіше за кермо сідає саме вона. На родичів оформлений будинок площею понад 266 кв. метрів і квартира площею 75 кв. метрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>